tirsdag den 20. august 2013

Vellykket app til overlægerSmartphones er blevet fast inventar i de fleste kittellommer. De har afløst notesbøger og opslagsværker, og Overlægeforeningen har nu meldt sig med en app "overlægen" til iOS. Det er endnu uvist, om der kommer en udgave til Android. Jeg formoder, at det vil afhænge af efterspørgslem.

App´en er testet på en iPhone 3GS på mobildatanet, så ydelsen er vurderet under minimumsbetingelser.

App´en har et befriende minimalistisk layout og et meget velfungerende brugerinterface. Man bliver hurtigt ledt igennem registreringsproceduren for at komme frem til en menu med de punkter, som udviklerne har skønnet mest relevante for læger på farten:

  • Find kollega
  • Diagnose/operationskoder
  • Overenskomst
  • Løn og pension
  • Kontakt og support 

Funktionerne virker! Søgefunktionen til både "find kollega" og "diagnose/operationskoder" er imponerende hurtig, med resultater angivet mens man taster ind. Det sparer megen tid, noget der er vitalt for søgninger på bærbare enheder.

"Overenskomst" og "løn og pension" udgør en hurtigt tilgængelig reference. Der er dog her ingen søgefunktion, men en overskuelig alfabetisk opstilling af de relevante kategorier.

Overlægeforeningen og Trifork Medical kan være tilfredse med resultatet. Det er sjældent, at man føler sig fortrolig med en app efter få minutters brug, men det er lykkedes her.

Man kan forestille sig flere funktionaliteter tilføjet, men det bør afhænge af feedback fra brugerne. Som App´en fremstår nu, kan jeg helhjertet anbefale alle medlemmer af Overlægeforeningen at bruge et minut på at installere den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar