fredag den 7. december 2012

Medicinuddannelsen forbereder til lægelivet – på mange måder

Enhver, der søger optagelse på medicinstudiet med mål om at blive læge, har – forhåbentligt – tænkt tanken, at en læge også arbejder jule- og nytårsaften, også om natten og ikke altid i en af de større byer.

Man kender til ordningen om at trække nummer efter endt uddannelse og have mulighed for at komme til et mere afsides liggende sted i landet.

Det hører dog ikke kun færdiguddannede læger til. På studiet fordeles klinikpladserne (heldigvis?) efter samme ligeværdige ordning, nemlig lodtrækning. Som studerende på kandidaten i Aarhus bliver vi halvårligt informeret nøgternt via en hjemmeside om, hvor i Jylland det næste halve år skal tilbringes.

Informationen betydning for mange af os, da sociale relationer, økonomiske forhold og tidsmæssige aspekter bliver påvirket. Derfor afsendes også i dagene efter offentliggørelsen adskillige mails på tværs mellem studerende med mere eller mindre desperate råb med ønsket om at bytte klinikplads. Det er argumenter som forskningsforberedelse, jobs i Aarhus og måske mindre saglige argumenter som bopæl i Aarhus, der især præger disse mails.

Selv har jeg været i Holstebro (udstationeret), Horsens og Viborg (pendling) og har til foråret fået Aalborg (udstationering). Så jeg kender følelsen af ærgrelse over at skulle tidligt op og komme sent hjem, at skulle droppe andre aktiviteter, at skulle spilde meget tid i tog, at skulle arbejde mindre eller senere for at kunne supplere sin SU fortsat. Det er ikke altid nemt.

Det er det jo nok heller ikke som voksen læge. Godt nok kan en lægeløn og bil afhjælpe en del logistiske problemer, men afstandene bliver ikke mindre. Alligevel løser det sig jo og har gjort det for så mange – så mon ikke det også løser sig for os studerende?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar