onsdag den 5. december 2012

Skadestueklinik Tur-Retur

Det hele startede med, at et par af mine gode venner, som er et par semestre klogere end mig, startede i vikariat på Vejle Sygehus i sommers for at få et afbræk fra studiet. Jeg forhørte mig lidt hos dem om muligheden for at komme i klinik i skadestuen, og ret hurtigt sad jeg med en e-mailadresse, et navn og en opfordring om at sende en e-mail.

Ærligt talt var jeg noget nervøs. For hvordan skulle jeg nu komme videre? Kunne jeg bare skrive til den her e-mail, at jeg gerne ville møde op? Og hvordan skulle jeg vække opmærksomhed? Og hvordan ville de reagere? Jeg fik brygget en kort e-mail sammen, og så kunne jeg ellers bare vente.

Det føltes som længere tid, end det sikkert var, og heldigvis modtog jeg følgende besked som svar på min mail: ”Hej Kristian, du er hjertelig velkommen til at gennemføre et ophold her på afd”. Efter den besked kunne jeg ikke andet end glæde mig til at komme afsted.

Min typiske dag var at stå op kl. ”alt for tidligt” for at pakke madpakken og cykle ud i mørket mod Vesterbro Torv i Aarhus, hvor jeg blev samlet op. Inde i den varme bil havde jeg lige en lille times tid til at sidde og hyggesnakke, inden det gik løs til morgenkonferencen, og før jeg vidste af det, var klokken ”alt for mange”, hvilket betød, at det var tid til at tage hjem igen. Sent om aftenen hjemme i Aarhus var der lige tid til at handle, på med læsebrillerne og derefter i seng.

Jeg fik på mine 2 uger så mange indtryk og oplevelser, at de ikke nåede at sætte sig fast alle sammen. Det var 2 hårde uger, som jeg i dag nødig ville være foruden. Det, jeg har fået ud af mine 2 uger i skadestuen, er en stor portion praktiske færdigheder, som giver mig en god blanding af selvtillid og motivation for studiet. Motivationen er især vigtig, fordi jeg nærmer mig eksamensperioden.

Som studerende er vi priviligerede med, at der findes IMCC’s Præklinik og Exchange, som kan give den samme slags oplevelse, som jeg netop har haft. Disse to foreninger sender studerende ud i klinik i hhv. Danmark og udlandet, og jeg ønsker med dette indlæg absolut ikke at kritisere Præklinik eller Exchange. Jeg har selv haft rigtig gode oplevelser med Exchange, og hører kun gode ting om Præklinik, men der findes også et alternativ. Det kan være værd at have med i overvejelserne, hvis man selv søger at komme ud i klinik, og der er selvfølgelig fordele og ulemper, man skal overveje. Jeg har været heldig, og det håber jeg mange andre også kan blive.

Forskellen, som for andre kan forekomme ubetydelig, er for mig, at jeg selv har opsøgt muligheden for at komme ud. Og det er lykkedes - heldigvis. Det gjorde, at jeg var mere indstillet på at lære alt det, jeg kunne på den korte tid, jeg var på Vejle Sygehus. Det var uden tvivl med til, at det blev en meget positiv oplevelse for begge parter. Eller det kan være ren indbildning fra min side?

Jeg tror det nu ikke. Og det er derfor, jeg gerne videregive min oplevelse, for der er givetvis andre, som har lyst til at prøve sig selv af i klinik, og der er absolut kun gode grunde til at kaste sig ud i det. Fra min snak med andre, som har prøvet noget lignende, ved jeg, at alle har haft rigtig positive oplevelser. Hvis du har fået inspiration, kan jeg derfor kun opfordre til at få det afprøvet - der er masser af muligheder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar