tirsdag den 4. december 2012

"Show - don't tell" med DrawMd app's

Denne app er i virkeligheden ikke én enkelt app, men en samling af i alt foreløbig 7 app’s, der alle deler navnet  DrawMd (efterfulgt af et speciale). Disse app’s er pædagogiske tegneprogrammer, der er specialeopdelt i generel kirurgi, vaskulær kirurgi, gynækologi og obstetrik, ortopædkirurgi, anæstesi og kardiologi. De er alle gratis.

Alle app’ene er opbygget på samme måde: en udskiftelig relevant anatomisk baggrund, som man kan tegne over og illustrere ud fra. Hvis man tager udgangspunkt i den generelle kirurgiske app, er udgangsbilledet en illustration af abdomen, hvorpå man så kan illustrere eksempelvis procedurer, sygdomme, incisioner etc.


På denne illustration kan man indsætte normal anatomi i form af organer – man kan indsætte sygdomme så som tumorer, og man kan indsætte forskellige behandlingsmæssige interventioner i form af kirurgiske indgreb, anæstesi, katetre, fjernelse af organer og lignende.

Disse app’s er enormt simple at bruge. Man kan skifte farve og tykkelse på sine illustrationer, man kan slette via et viskelæder og slette sidste handlinger via en undo-knap. Der er praktisk talt ingen indstillingsmuligheder i app’ene, det er således ”bare” at vælge det rigtige organsystem, man vil have præsenteret, og illustrere ud fra det. Illustrationerne kan gemmes med overskrift, dato, hvem der har lavet det med kontaktinformation og sendes som fil.

Sådan som jeg ser den primære brug af disse app’s, er det som undervisningsredskab til studerende eller forklaringsredskab til patienter bed-side (nu hvor den nye iPad rent faktisk kan faktisk kan være i en kittellomme).


Det er nemt at forestille sig situationer, hvor det vil være illustrativt at forklare patienter indgreb, incisioner, eventuelle stomiplaceringer eller blot anatomi.

I betragtning af at disse app’s er gratis, synes jeg standarden for dem er høj. Eneste lille irriterende moment er, at man ikke kan gemme billederne uden reklameforklaringen fra producenten ude til venstre, uden at manipulere billedet i anden software, men ok – app’ene er også gratis.

DrawMd app’ene er enormt enkle at bruge, og jeg kan forestille mig, at det faktisk er noget man kan få gavn af i den virkelige verden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar