torsdag den 21. februar 2013

Touch Surgery

Denne app - Touch Surgery - er et forsøg på at konstruere en håndholdt kirurgisk simulator. App’en lader én øve forskellige kirurgiske procedurer opbrudt i forskellige trin. Når man downloader app’en, der er gratis, så er der indbygget et læringsmodul til at foretage en åben appendektomi. Der kan tilkøbes andre mere avancerede moduler i både mave-tarm kirurgi og ortopædkirurgi.

Hvis man tager udgangspunkt i proceduren åben-appendektomi, er der flere forskellige muligheder, når man åbner app’en. Man kan vælge at foretage indgrebet; man kan vælge at læse om proceduren, og man kan tracke sine resultater via statistik.


Hvis man starter med operationen, kan man, inden man starter, gennemgå hver eneste slide med en forklaring og en illustrativ visning af, hvor man skal bevæge sine fingre for at foretage de korrekte procedurer på det korrekte tidspunkt.

Selve app’en er opbygget ved, at man bliver vist et skærmbillede, hvor der er 4 valgmuligheder for, hvad man skal gøre, og man skal så vælge den korrekte og på skærmbilledet bevæge fingrene i relation til anatomien. En variant af kirurgisk-multiple-choice. 


Således skal man placere snittet korrekt i huden ved at bevæge fingeren. Man skal incidere fascierne korrekt, anvende diatermi de korrekte anatomiske steder, lave tobaksposesutur i de rigtige strukturer etc.

Selve brugeroplevelsen er lidt simpel, synes jeg, og man bliver lidt hurtigt træt af selve det grafiske element, idet det ikke så interaktivt som rigtige kirurgiske simulatorer. Det er dog et rigtig skægt supplement til tekst-lærebogsprocedurernes gennemgang, idet man kan se, hvordan de anatomiske strukturer skilles fra hinanden, når man opererer på dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar