tirsdag den 28. maj 2013

Mine bedste apps er ikke medicinske - 1


Jeg har samlet en række apps her, som jeg selv har glæde af - og omtaler dem her i tre blogs. 

Jeg har også oprettet en gruppe i Laegedebatten, hvor du er meget velkommen til at lave anmeldelser og kommentere: http://laegedebatten.dk/apps/ 

Her er den første af mine favorit apps:

GoodReader

GoodReader er desværre kun til iPad og iPhone, og jeg kender ikke noget alternativ til Android telefoner eller tablets.

GoodReader er, som navnet antyder, beregnet til at læse med. Især ved PDF filer har den sin store styrke, da man kan lave understregninger, markere tekst med gult og sætte "stickers" ind i teksten.

Hvis man mailer teksten til en anden, er det muligt at få alle understregningerne med sideangivelse ud som tekst i mailen, sammen med den originale PDF fil.

Som i andre elektroniske læsere er det muligt at lave bogmærker mm. Så det er hurtigt at finde rundt i teksten. Det er naturligvis også muligt at søge i brødteksten.

En anden godt ting er, at man kan udfylde PDF formularer og underskrive dem med GoodReader. Så det papirløse samfund (som blev lovet i 80'erne) er lige om hjørnet.

Den næste gode ting er, at man man synkronisere de dokumenter, man har, med egen computer, Dropbox eller SugarSync (se næste anmeldelse). Det medfører, at de dokumenter jeg har underskrevet, lavet noter i mm. kan synkroniseres med ovenstående.

Den sidste fordel, jeg vil fremhæve, er, at man kan læse på GoodReader, selv om ens samlever sover ved siden af - fordi man kan klare sig med lysry fra skærmen ;-)

Selv om appen ikke er decideret medicinsk, bruger jeg den gerne til artikler hentet fra PubMed, og jeg bruger den også til dokumenter, der skal udfyldes/underskrives, manualer til fjernsynet osv.

Appen koster ca. 40 kr. og kan hentes på:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar