Sundhed er godt stof. Alene B.T. og Ekstra Bladet har 93 artikler om måneden om sundhed – 12 af dem er forsidehistorier.
Læger er citeret i langt de fleste og optræder som eksperten. Lægen er den saglige kommentator, der forklarer, hvorfor så mange får diabetes, hvad man selv kan gøre for at forebygge blodpropper eller hvilken betydning det har, at man kan tage ny medicin i brug.
Derfor er det dejligt forfriskende at komme om bag ekspertrollen i DR serien ’Nye Hvide Verden’ hver torsdag og følge tanker og følelser hos de unge læger, som brænder for deres fag.
Høre om deres overvejelser, bekymringer og udfordringer. Nogle vil måske føle, at der er et issue om patientsikkerhed, når det er de unge læger, der står i forreste række og selv skal stå for behandlingen af mennesker, som har været ude for ganske alvorlige uheld eller er blevet ramt af sygdomstilstande.
Men det er netop det, at vi også ser lægernes usikkerhed og nervøsitet, der giver serien ægthed – og for at vi ikke skal blive utrygge, får vi også vished for, at der altid er en mere erfaren læge, som bliver involveret, når den unge læge kommer til kort.
Jeg synes, det er modigt af de unge læger at stå frem med flere facetter af menneskene i lægekitlerne. Tak for det!
Den menneskelige dimension giver netop den kontakt, som er så vigtig for at sikre en succesfuld behandling af os danskere, når vi kommer til skade eller bliver syge. Det ville ærlig talt være forfriskende, hvis andre medier ikke bevidstløst brugte lægerne som eksperter i hvide kitler, men gav lægerne mulighed for at vise lidt flere facetter af lægearbejdet.
Lad dette også være en opfordring til jer læger, som bliver ringet op: Invitér journalisterne ud på afdelingen eller ned i jeres praksis, selv om det tager tid. Det vil give nogle mere nuancerede og bedre sundhedshistorier i medierne – og dermed større forståelse hos befolkningen. Historierne vil blive slugt råt af læserne, for det handler jo om det, der er vigtigst for os – vores helbred.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar